Hep birlikte daha önce görülmemiş bir yılı geride bıraktık. Tüm dünya ve küresel ekonomi COVID-19 ile sarsıldı.  Salgın ve beraberinde getirdiği kısıtlamalar pek çok sektörü ve endüstriyi etkiledi.

 

Yıla başlarken; CEO'muz Antje Leminsky "Bu olağanüstü 2020 yılı bizim her zamankinden daha fazla sabır ve direnç gerektirdi" diye konuştu. "COVID-19'un getirdiği zorluklara GRENKE Grubu'nun tüm çalışanlarıyla birlikte göğüs geriyoruz. Çünkü KOBİ’lerin güçlü bir kredi partneri olarak bize, ihtiyacı var. Özellikle de şimdi, çünkü önümüzdeki birkaç ay belki birkaç yıl birçok şirket için çok zorlu olacak."

 

Öngörülen ilk zorluk, ekonomik yönlü. OECD'nin hesaplarına göre 2020'de gayri safi milli hasıla dünyada %4,2, Avrupa’da %7,5 azaldı. Ekonomik toparlanma umulduğu kadar kısa sürede gerçekleşmeyecek. Buna ayrıca tedarik zincirlerinin kesilmesi ve tüketicilerin tüketim alışkanlıklarını değiştirmesinden veya genel olarak daha az tüketim yapmasından ötürü müşteri ediniminin ve müşterileri elde tutmanın zorlaşması eşlik ediyor.

 

İkinci güçlük ise iş dünyasının toplu olarak evde çalışma sistemine geçmesinden ötürü yaşanan devrim. Bu çalkantı şirketlerin yeniden düzenlenmesini ve bunun için de yeni, planlanmamış yatırımlar yapılmasını gerektirmektedir.

 

Üçüncü güçlük, insan kaynaklarının yönetilmesiyle ilgili. Şirketlerin bir yandan ofis çalışanlarını hastalıktan koruması ve mesafeye rağmen evden çalışanlara destek sağlaması, bir yandan da alışılmış ofis kültürü olmadan şirketi yönetmeyi ve aynı zamanda büyümeyi sağlaması gerekiyor.

 

Bu geçiş döneminde, şirketlerin iyi bir finansal planlama yapabiliyor olması kritik önem taşıyacak. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda ve yıllarda, büyük ölçüde esneklik ve finansal olarak çeviklik gösterebilmeleri çok önemli olacak

 

Müşterilerimize, ortaklarımıza, çalışanlarımıza ve takipçilerimize şunu mesajı vermek istiyoruz: Hiçbir kriz aşılamaz değildir. Elbette sizin durumunuz için de uygun bir çözüm mevcuttur. GRENKE olarak, şirketlerin bu zorlukların üstesinden geleceğinden ve yenilikçi, yaratıcı çözümler bulacağından eminiz. Ve bunun için bütün iş ortaklarımıza destek olmaya hazırız. .

 

Size yardımcı olabilmek için 2021'de bazı kararlar aldık.

 

KOBİ'ler ve serbest meslek sahiplerinin bütçe ayıramadıkları mobil IT çözümleri, ofis teknolojileri ve ofis ekipmanları otomasyon sistemleri, tıbbi cihazlar, küçük endüstriyel makineler gibi alımlarını kiralayarak onlara destek oluyoruz.

 

Müşterilerinin artan ihtiyaç ve taleplerine kolay ve hızlı şekilde yanıt verebilmeleri için ortaklarımızla ilişkilerimizi güçlendiriyoruz.

 

Sağlık ve güvenli etkileşimi sağlayan hava temizleme cihazları, dezenfektan cihazları, erişim kontrol sistemleri, masa ve oda ayırıcı panel duvarlar, hijyen istasyonları ve daha fazlası ile COVID'e karşı önlemler üzerinde odaklanıyoruz.

 

E-imza gibi temassız çözümler geliştirmeye devam ediyoruz.

 

Dijital bir şirket olarak daha fazla evden çalışmayı teşvik ediyoruz. Bazen çalışanlarımızın yüzde 90'ından fazlasının evden çalışmasına karşın ortaklarımıza ve müşterilerimize hizmet vermeye her zaman hazırız.

Pazarı yakından takip ediyor ve kiralama çözümlerimizi sürekli geliştiriyoruz.

 

Gördüğünüz üzere, GRENKE olarak geleceğe olumlu bakıyor ve tüm çalışanlarımız ve iş ortaklarımızı zorluklara dayanmaları için teşvik ediyoruz. Dolayısıyla, size 2021 stratejinizi uygulamaya koyarken başarılar diliyor ve ekonomik toparlanmanın hızlı ve sürdürülebilir olmasını umuyoruz.